Πώς να αποθηκεύουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο;

Δείτε πώς να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας ώστε να διαρκέσουν περισσότερο.

  • Ακολουθήστε τον κανόνα «πρώτος μέσα, πρώτος έξω» και φάτε πρώτα τα πιο παλιά φαγητά.
  • Το κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά πρέπει να βρίσκονται στο πιο κρύο σημείο του ψυγείου σας, συνήθως στο κάτω μέρος.
  • Αποθηκεύστε τα σκληρά τυριά στη συσκευασία του καταστήματος μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια τυλίξτε τα σε χαρτί κεριού, αλουμινόχαρτο ή χαλαρό πλαστικό.
  • Μην αποθηκεύετε το γάλα σας στην πόρτα - είναι το πιο ζεστό σημείο στο ψυγείο. Η πόρτα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για μη φθαρτά ποτά και καρυκεύματα.
  • Κρατήστε τα φρούτα και τα λαχανικά χωριστά.
  • Αφήστε τα προϊόντα στο ψυγείο άπλυτα στην αρχική τους συσκευασία ή τυλιγμένα χαλαρά σε πλαστική σακούλα.
  • Διαφορετικά, αποφύγετε να πλένετε τα προϊόντα σας πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Η υγρασία μπορεί να το κάνει να μουχλιάσει και να σαπίσει πιο γρήγορα.
  • Αποθηκεύστε τα κομμένα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο σε διάτρητες ή ασφράγιστες πλαστικές σακούλες για να διατηρήσετε ένα υγρό περιβάλλον αλλά και να επιτρέψετε στον αέρα να κυκλοφορεί.
  • Τα κρεμμύδια, οι πατάτες και τα ασκαλώνια (Shallot / Εσαλότ) πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό σκοτεινό μέρος για να διατηρούνται φρέσκα, όπως ένα καλάθι σε ένα ντουλάπι ή ένα κελάρι. Μόλις κοπούν, τα κρεμμύδια πρέπει να φυλάσσονται σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα.

 

Μάιρα Στεφανάκου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

HR. PSYCHOLOGY - TODAY Team